روستا فرومد در استان سمنان، روستایی تاریخی با فراز نشیبهای خاص خود.این روستا درگذشته ایی نه چندان دور بخشی از استان خراسان و به تبع آن سبزوار بود ، ولی از سال 1316 به شهرستان میامی استان سمنان منتقل شد.
این روستا به مدل 5 قرن یعنی از 7 تا دوازده و پایان صفوی مرکز سیاسی و فرهنگی منطقه غرب خراسان بود ولی پس از آن به تدریج از اهمیت آن کاسته شد.
اقتصاد و محصولات روستای فرومد
قسمت شمالی فرومد به صورت کوهپایه ایی و معدنی می باشد و قسمت جنوبی آن به صورت آبرفتی می باشد که بسیار برای کشاورزی مناسب می باشد.
اقتصاد روستا بر پایه کشاورزی و دام پروری می باشد ولی عمده ترین و مهمترین محصول این روستا فلفل است که مرغوبیت بسیار بالایی دارد.


علاوه بر محصولا کشاورزی، صنایع دستی همچون همچون کرباس و زیلو نیز توسط زنان این روستا تولید می شود.
همچنین در سالهای اخیر به صورت محدود و با هزینه های شخصی سرمایه گذاری هایی در زمینه های دامداری، صنایع کوچک ، کشاورزی مکانیزه و … انجام شده است که از جمله آنها میتوان به پروش شتر مرغ، کشاورزی نوین و پیشرفته، ایجاد مرغ داری های صنعتی و … اشاره کرد که هر کدام از آنها به نوبه خود سهم بسزایی در ایجاد اشتغال جدید در این منطقه خواهند داشت.
موارد مهم روستای فرومد
مشاهیر مختلف در این روستا به دنیا امده اند از جمله ابن یمین فریومدی. آرامگاه فریومدی که شاعر عصر سربداران و از بزرگترین قطعه سرایان ایرانی می باشد در این روزستا قرار دارد که همین امر نیز به اهمیت این روستا افزوده است.
در کتاب تاریخ بیهق نیز این نکته وجود دارد که زرتشت پیامبر درخت سرو را از بهشت به فریومد و کاشمر منتقل کرده است.
از دیگر مکانهای مهم فریومد میتوان به این موارد اشاره کرد ؛
ارامگاه شیخ حسن جوری(از رهبران سربداران)
کاروانسرای شاه عباسی
آسیاب های قدیمی
آبسردکن های قدیمی
معادن کروم
منطقه کلاته آقا
و …
